De familie Aldegheri werkt sinds 1956 met passie en toewijding in het hart van Valpolicella, een wereldberoemd wijngebied in het noorden van Italië.
Dit familiebedrijf weet de traditionele technologieën en liefde voor de natuur en hun wijnen perfect op elkaar af te stemmen, waardoor in de loop der jaren een zeer hoog kwaliteitsniveau is bereikt. De wijnen van Aldegheri zijn het resultaat van de speciale aandacht die aan de wijngaarden wordt besteed, de nauwgezette selectie van de druiven en de constante perfectionering van het vinificatie proces.
Valpolicella is de algemene naam die wordt gegeven aan vier kleine valleien, uitgehouwen door bergbeekjes die oprijzen uit oude gletsjers in het Lessinia-gebergte. De combinatie van frisse berglucht en milde briesjes van het Gardameer creëert prachtige natuurlijke microklimaten, ideale omstandigheden voor de wijnbouw, die deskundige, liefdevolle handen vervolgens veranderen in fijne wijn.
Hier weet de familie Aldegheri kwaliteitsdruiven met een rijk karakter te verkrijgen. De wijngaarden, die ongeveer 50 hectare beslaan, worden zowel rechtstreeks beheerd door de familie Aldegheri als door een deskundige wijnbouwer, die sinds de oprichting met het bedrijf heeft samengewerkt.
De meeste wijngaarden liggen in de heuvels en liggen op het zuidoosten, waardoor het landschap van Valpolicella een rijk detail krijgt als op een fijn borduurwerk. Goede voorbeelden zijn de wijngaarden onder het dorp S. Giorgio, beroemd om zijn Romaanse parochiekerk, die worden gebruikt om de prestigieuze Amarone te produceren, of die van La Grola, een van de mooiste uitkijkpunten in Valpolicella en waar de techniek van het drogen van druiven is ontwikkeld voor de uitzonderlijke druiven die daar sinds de tijd van de Romeinen worden verbouwd en vormt het belangrijkste ingrediënt van de beste Recioto en Amarone.
De belangrijke rijpingsfase van de druiven wordt nauwlettend gevolgd om het meest geschikte moment te kiezen om de oogst te starten, meestal tussen eind augustus en begin oktober.
De belangrijkste druivensoorten die worden gebruikt om hun wijnen te produceren, zijn Corvina, Rondinella en Molinara, de drie basisdruiven die worden gebruikt in alle karakteristieke Valpolicella-wijnen. Belangrijke bijdragen worden ook geleverd door Cabernet, Merlot, Garganega, Pinot en Dindarella, de inheemse druif bij uitstek.