Marziano Abbona

Marziano Abbona Barbaresco “Vigna Faset”

41,50

Deze Top Barbaresco van Abbona heeft een granaatrode kleur en robijnrode reflecties die neigen naar oranje als hij ouder wordt. Het is een een zachte en verfijnde wijn met delicate tannines. De aroma’s geven tonen van rijp, rood fruit en kruiden.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Piemonte

Herkomst

Barbaresco DOCG

Wijnproducent

Marziano Abbona

Druivenrassen

Nebbiolo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Rundvlees, wild en truffels

Beschrijving

Barbaresco

Dit is een van de meest prestigieuze en bekendste wijnen van de Langhe. Barbaresco, is gemaakt met behulp van nebbiolo-druiven, geteeld ten noordoosten van de stad Alba, grenzend aan de Tanaro-rivier. Een Krachtige en harmonieuze wijn, gepolijst en verfijnd.

Deze Top Barbaresco van Abbona heeft een granaatrode kleur en robijnrode reflecties die neigen naar oranje als hij ouder wordt. Het is een een zachte en verfijnde wijn met delicate tannines. De aroma’s geven tonen van rijp, rood fruit en kruiden. De nauwelijks waarneembare zuurgraad geeft het een vleugje frisheid.

Na de oogst wordt de gisting spontaan op gang gebracht door de reeds aanwezige gisten op de druiven en vindt plaats in RVS vaten. Na de gisting rijpt de wijn verder in eikenhouten vaten van 500 liter voor de duur van 26 maanden. Hierna rust de wijn nog 6 maanden op fles voordat het in de handel wordt gebracht.

Over Marziano Abbona

Zeer hoge kwaliteitswijnen in Piemonte

Marziano Abbona was nog maar 14 toen zijn vader overleed en hij ineens de leiding kreeg van het gelijknamige wijnhuis. Hij groeide uit tot een enorm bevlogen wijnmaker. Met de hulp van Giuseppe Caviola en zijn dochter Chiara maken ze zeer hoge kwaliteitswijnen in Piemonte. De jaarlijkse totale productie is maar 240.000 flessen en het totale wijngaard bezit is 42 hectare. De wijngaarden spreiden zich uit over allerlei subzones in de regio Langhe met voornamelijk Barbera en Nebbiolo druiven. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. De prachtige heuvels en uitzichten maken dit gebied ook een uitstekend uitstapje waard. Op dit moment voeren we nog een kleine selectie van de wijnen van Marziano Abbona maar zullen dit in de toekomst zeker verder gaan uitbreiden.
Voor meer informatie over dit kwaliteits-wijnhuis, zie: www.abbona.com